وبلاگ > آموزش‌های رایگان > آموزش معماری > طراحی اقامتگاه کارمایکل: تلفیقی از مدرنیته و سنت در دل هند (India) بمبئی (Mumbai)

آنچه در این مطلب میخوانید:

اقامتگاه کارمایکل: تلفیقی از مدرنیته و سنت در بمبئی

Carmichael Residences / Skidmore, Owings & Merrill

اقامتگاه کارمایکل / اسکیدمور، اوینگز و مریل

اقامتگاه کارمایکل: تلفیقی از مدرنیته و سنت در بمبئی

معماری مسکونی: اقامتگاه کارمایکل، بمبئی، هند

معماران:Skidmore, Owings & Merrill

سال: ۲۰۲۴

عکاسان: Skidmore, Owings & Merrill

تیم طراحی: Skidmore, Owings & Merrill

شهر: بمبئی (Mumbai)

کشور: هند (India)

اقامتگاه کارمایکل: تلفیقی از مدرنیته و سنت در بمبئی

متن توصیفی معماران: پناهگاهی طبیعی در قلب بمبئی

این مجموعه مسکونی لوکس، پناهگاهی طبیعی را در یکی از بزرگترین شهرهای هند ارائه می‌دهد. طراحی این پروژه با الهام از سرسبزی خیابان کارمایکل (Carmichael Road)، واحدی مجلل با تهویه طبیعی و ترکیب فضاهای داخلی و خارجی را برای ساکنان به ارمغان می‌آورد.

اقامتگاه کارمایکل: تلفیقی از مدرنیته و سنت در بمبئی

اقامتگاه کارمایکل: تلفیقی از مدرنیته و سنت در بمبئی

اسکیدمور، اوینگز و مریل از تکمیل اقامتگاه کارمایکل رونمایی می‌کند:

برج مسکونی خیره‌کننده‌ای در بمبئی که آرامش را در دل هیاهوی شهر تداعی می‌کند.

شرکت معماری اسکیدمور، اوینگز و مریل (SOM) از تکمیل اقامتگاه کارمایکل، یک برج مسکونی جدید و خیره‌کننده در بمبئی خبر می‌دهد. این برج در منطقه تاردیئو (Tardeo) واقع شده که به خاطر خانه‌های ویلایی تاریخی و باغ‌های وسیعش شناخته شده است. اقامتگاه کارمایکل پاسخی به تقاضای رو به افزایش برای زندگی در برج‌های بلند در این شهر پرجمعیت است.

نمایه‌ی متمایز و طراحی همگون:

نمای این برج از چوب سرخ‌رنگ غربی (Western Red Cedar) ساخته شده است که با کاشت‌های گیاهی در ۲۱ طبقه آن تزئین شده است. این طراحی به شکلی ظریف با محیط اطراف خود هماهنگ می‌شود و در عین حال از راهبردهای طراحی غیرفعال (Passive Design Strategies) الهام گرفته که ریشه در معماری منطقه دارد.

اقامتگاه کارمایکل: تلفیقی از مدرنیته و سنت در بمبئی

اقامتگاه کارمایکل: تلفیقی از مدرنیته و سنت در بمبئی

“این مجموعه، تجربه‌ای جدید از زندگی مسکونی را به محله هدیه می‌دهد.”

این جمله نقل قولی است از لورا اتلمن، شریک شرکت اسکیدمور، اوینگز و مریل (SOM) در مورد اقامتگاه کارمایکل. او در ادامه می‌گوید:

“ما این ساختمان را به عنوان یک چشم‌انداز عمودی طراحی کرده‌ایم که از ماهیت سرسبز خیابان کارمایکل (Carmichael Road) بهره می‌برد و حداکثر جریان هوا و انعطاف‌پذیری را برای آسایش در آب و هوای گرمسیری به ارمغان می‌آورد.”

طبیعت در قلب اقامتگاه کارمایکل:

  • ورودی مجلل: مسیر ورودی از سطح خیابان به سمت لابی شیشه‌ای منحنی و مرتفعی که از دید عموم پنهان است، امتداد می‌یابد.
  • باغ لابی: لابی با باغی احاطه شده است که با گل‌های معطر، صدای آب روان، گیاهان سرسبز و تزییناتی از گرانیت محلی و همان چوب سرخ‌رنگ غربی، فضایی آرامش‌بخش و به دور از هیاهوی شهر را تداعی می‌کند.
  • پوشش گیاهی در طبقات پارکینگ: نمای طبقات پارکینگ با گیاهانی پوشیده شده است که از لبه‌ی سایه‌بان‌های سنتی (chhajjas) به پایین سرازیر می‌شوند.

امکانات رفاهی و توجه به پایداری:

  • طبقه‌ی امکانات: درست بالای طبقات پارکینگ، یک طبقه‌ی اختصاصی به امکانات رفاهی شامل سالن ورزشی، باغ، فضای چند منظوره و تراس یوگای روباز اختصاص یافته است.
  • پ بام سبز و استخر: استخر و یک باغ دیگر در پشت‌بام با پنل‌های خورشیدی که تامین‌کننده‌ی برق ساختمان هستند، همسایگی دارند.
  • آبیاری با آب باران: تمام گیاهان محوطه با آب باران جمع‌آوری شده آبیاری می‌شوند که این امر یکی از اجزای ضروری برای دریافت گواهینامه‌ی “خانه‌های سبز” از شورای ساختمان سبز هند (Indian Green Building Council) است.

اقامتگاه کارمایکل: تلفیقی از مدرنیته و سنت در بمبئی

اقامتگاه کارمایکل: تلفیقی از معماری پایدار و سنت‌های هند

اقامتگاه کارمایکل بر اساس اصول معماری واستان (Vastu) ساخته شده است. این سنت بر تقارن و ارتباط با طبیعت تأکید می‌کند. واستان، چیدمان فضایی خانه را تعیین می‌نماید، از قرارگیری اتاق نشیمن مشترک در مرکز خانه تا جانمایی ورودی در جهت شرق برای ترویج سلامتی و رفاه ساکنان.

طراحی‌های منعطف و حداکثر استفاده از فضا:

  • در مجموع ۲۸ واحد مسکونی در ۱۴ طبقه‌ی بالایی برج قرار گرفته‌اند.
  • تمامی واحدها دارای پلان باز هستند و قابلیت ترکیب شدن به فضاهای بزرگ‌تر را نیز دارند.
  • این انعطاف‌پذیری در طراحی، امکان پاسخگویی به نیازهای متنوع ساکنان را فراهم می‌کند.

نمایه‌ی سازگار با اقلیم و الهام‌گرفته از معماری سنتی:

  • ارتفاع برج ۷۰ متر می‌باشد.
  • نمای ساختمان با شیشه‌های با عملکرد بالا و قابلیت بازشو پوشیده شده است.
  • سایه‌بان‌های عمیقی که در هند به آن‌ها «چهاجیا» (chhajjas) گفته می‌شود، هر واحد را از تابش مستقیم آفتاب و باران‌های موسمی محافظت می‌کنند.
  • گیاهان از لبه‌ی این سایه‌بان‌ها به پایین سرازیر شده و علاوه بر ایجاد سایه، جزئیات بصری زیبایی را به نمای ساختمان می‌بخشند.

طراحی منفعل برای آسایش و صرفه‌جویی در انرژی:

  • هر واحد دارای صفحه‌‌های چوبی کشویی است که تراس را به نسیم و چشم‌اندازهای خیره‌کننده‌ی دریای عرب باز می‌کند.
  • در صورت بسته بودن این صفحات، همچنان حریم خصوصی و محافظت در برابر شرایط جوی نامناسب برای ساکنان تأمین می‌شود.
  • این رویکرد طراحی منفعل، تهویه مطبوع طبیعی را برای هر واحد فراهم کرده و نیاز به استفاده از سیستم تهویه مطبوع را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.

پیتر لِفکوویتس، مدیر ارشد شرکت SOM در این باره می‌گوید: «رویکرد ما، آسایش و پایداری را به طور همزمان در هم می‌آمیزد. ما سرسبزی خیابان کارمایکل را در خودِ ساختمان بازآفرینی کرده‌ایم و تجربه‌ای هم‌زمان باز و صمیمی را برای ساکنان رقم زده‌ایم.»

اقامتگاه کارمایکل: تلفیقی از مدرنیته و سنت در بمبئی

منبع :https://www.archdaily.com/1018353/carmichael-residences-skidmore-owings-and-merrill

دیدگاهتان را بنویسید

Your email address will not be published. Required fields are marked *